תא"מ
בית משפט השלום רמלה
|
32967-10-11
14/02/2013
|
בפני השופט:
צבייה גרדשטיין פפקין
|
- נגד - |
התובע:
טו קאר השכרת רכב בע"מ
|
הנתבע:
1. עמרם חגג 2. כלל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
התובעת היא חברה העוסקת בהשכרת רכבים, לטענתה אחד הרכבים שבבעלותה מסוג מיצובישי (להלן: המיצובישי) נפגע ממשאית בו נהג הנתבע 1 שהיה מבוטח על ידי הנתבעת 2 (להלן: המשאית).
לטענת התובעת למיצובישי נגרמו נזקי רכוש בשל נהיגה רשלנית של הנתבע 1 ומכאן התביעה לחייב את הנתבעים בגין נזקי התובעת.
טענות הצדדים
1.מטעם התובעת העיד מר שלמה לוגינסקי.
על פי עדותו, הוא נסע בנתיב הימני, ביציאה מכפר חב"ד, כשהרמזור המורה על פניה שמאלה היה מקולקל ובעת שחלף על פני המשאית, הרמזור התחלף, המשאית החלה לנסוע ופגעה ברכב התובעת.
(ראה פרוטוקול, עמ' 1, שורות 16-22).
התובעת הגישה תמונות בצבע של המיצובשי, הוגש וסומן ת/2.
כמו כן הוגשה ההודעה על האירוע שנמסרה על ידי נהג המיצובישי לתובעת, הוגש וסומן ת/1 וכן הוגשו תמונות מקום התאונה, ת/3.
2. לטענת הנתבע הוא נסע בנתיב הימני ורכב התובעת שניסה לעקוף את הפקק שנוצר בשל הרמזור המקולקל, עלה על שולי הדרך ועל המדרכה ובעת שהיה על המדרכה מימינו ובשל עמוד/תמרור שהיה על המדרכה, החליק רכב התובעת אל עבר המשאית ופגע בה.
(ראה פרוטוקול, עמ' 3, שורות 21-26).
ב"כ הנתבעים הגיש את הודעת הנתבע לחברת הביטוח וכן העתק הודעת הנתבע כפי שנעשתה בכתב ידו, עובר למועד הדיון.
3.לאחר שמיעת עדויות הנהגים, ולאחר שהנהגים הדגימו לפני את קרות התאונה וכן מתוך עיון במסמכים אני קובעת כי התובעת הוכיחה, בהתאם לרף המוטל עליה במשפט אזרחי, כי האחריות לתאונה היא של נהג המשאית, והכל מהנימוקים הבאים:
3.א.עדותו של עד התובעת, היתה מהימנה, רהוטה ועקבית ואני מעניקה משקל גבוה לעדות זו.